GR e banner orizontio90Χ728

Αισθητική Οδοντιατρική

aisthitiki-odontiatriki.jpg

Αισθητική οδοντιατρική ονομάζεται ο κλάδος της οδοντιατρικής επιστήμης που ασχολείται με παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και γενικότερα του στόματος.

Η αισθητική οδοντιατρική προσπαθεί με τις παρεμβάσεις της να προσεγγίσει τον φυσικό τρόπο κατασκευής των δοντιών, πετυχαίνοντας ένα άριστο και φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Τα σημερινά σύγχρονα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις αισθητικές παρεμβάσεις προσεγγίζουν την δομή του φυσικού δοντιού, προσδίδοντας μεγαλύτερη φυσικότητα στο τεχνητό δόντι.

Επιπλέον, οι σύγχρονοι τρόποι παρέμβασης των οδοντιάτρων στα δόντια γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες φθορές των φυσικών δοντιών.

Ποιες είναι οι κυριότερες ελάχιστα παρεμβατικές αισθητικές οδοντιατρικές παρεμβάσεις;

Οι συνηθέστερες ελάχιστα παρεμβατικές αισθητικές οδοντιατρικές παρεμβάσεις είναι η κατασκευή όψεων από πορσελάνη ή σύνθετη ρητίνη και η λεύκανση.

Τι είναι οι όψεις σύνθετης ρητίνης;
Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα των όψεων ρητίνης;
Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται οι όψεις ρητίνης;
Τι είναι οι όψεις πορσελάνης;
Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα των όψεων πορσελάνης;
Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται οι όψεις πορσελάνης;
Πως γίνεται η λεύκανση;

Η λεύκανση μπορεί να γίνει στο οδοντιατρείο και/ή στο σπίτι.

Η λεύκανση που πραγματοποιείται στο χώρο του οδοντιατρείου διαρκεί περίπου μία ώρα. Εφαρμόζεται κάτω από συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας αποκλειστικά από οδοντίατρο και παρέχει άμεσα αποτελέσματα. Αφού έχει προηγηθεί ενδελεχής στοματικός έλεγχος, αποτρύγωση (καθαρισμός) και στίλβωση των δοντιών, τοποθετείται στο στόμα μια ειδική συσκευή που απωθεί τα χείλη και τις παρειές (μάγουλα).

Γίνεται απομόνωση των ούλων του ασθενούς με τη χρήση του κατάλληλου υλικού ώστε ο καυστικός λευκαντικός  παράγοντας να μην έρθει σε επαφή με τα ούλα. Εν συνεχεία, το λευκαντικό τζελ εφαρμόζεται στις επιφάνειες των δοντιών και το υλικό αφήνεται να ενεργήσει 15-30 λεπτά, ανάλογα με το είδος και τη συγκέντρωση του λευκαντικού παράγοντα που περιέχει.

Κάποιοι κατασκευαστές συνιστούν  έκθεση των υλικών σε «ειδικές λάμπες» led ή laser με τη βοήθεια των οποίων ενεργοποιούνται οι λευκαντικοί παράγοντες, οπότε μειώνεται ο χρόνος εφαρμογής και επιταχύνεται η επίτευξη του αποτελέσματος.

Ωστόσο, οι έρευνες που υπάρχουν σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών έχουν μάλλον αντιφατικά αποτελέσματα. Ακολουθεί απομάκρυνση και έκπλυση με προσοχή του λευκαντικού παράγοντα και αξιολόγηση του αποτελέσματος.

Αν το αποτέλεσμα δεν κριθεί ικανοποιητικό, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί στην ίδια ή σε μια δεύτερη συνεδρία. πραγματοποιείται στο σπίτι από τον ίδιο τον ασθενή με τη χρήση ειδικών ναρθήκων (μασελάκια).

Αφού έχει προηγηθεί ενδελεχής στοματικός έλεγχος, αποτρύγωση (καθαρισμός) και στίλβωση των δοντιών, λαμβάνονται αποτυπώματα ώστε να κατασκευαστούν εξατομικευμένοι για το στόμα του κάθε ασθενούς νάρθηκες λεύκανσης.

Σε μια δεύτερη συνεδρία ελέγχεται η εφαρμογή των ναρθήκων από τον οδοντίατρο ο οποίος στη συνέχεια προμηθεύει τον ασθενή με το λευκαντικό υλικό  και τον ενημερώνει για τον τρόπο εφαρμογής του.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά υλικά με διαφορετικές συγκεντρώσεις τα οποία και παρέχουν ευελιξία εφαρμογής και δυνατότητα προσαρμογής στον τρόπο ζωής και στην καθημερινότητα των ασθενών.

Η εφαρμογή γίνεται συνήθως καθημερινά κατά τη διάρκεια της ημέρας (2-4 ώρες) ή της νύχτας (8 ώρες). Η διάρκεια της θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος και το είδος του λευκαντικού παράγοντα που χρησιμοποιείται.

Συνήθως, ικανοποιητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε 7-14 μέρες, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει έως 6 εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση μετά από 5-7 μέρες εφαρμογής, το αποτέλεσμα ελέγχεται από τον οδοντίατρο και αξιολογείται η ανάγκη συνέχισης της θεραπείας.

Οι δύο αυτές μέθοδοι μπορούν να εφαρμοστούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό για βελτιστοποίηση του τελικού αποτελέσματος.

Θα ασπρίσουν και τα «λευκά» σφραγίσματα;
Eίναι πράγματι ανώδυνη η λεύκανση;
Tι ποσοστό επιτυχίας έχει η λεύκανση; Eίναι μόνιμο το αποτέλεσμα;
Είναι επικίνδυνη η λεύκανση;
Σε ποιες περιπτώσεις δεν μπορεί να γίνει λεύκανση;
Nα χρησιμοποιήσω μια λευκαντική μέθοδο από το φαρμακείο;

To Ραντεβού σας

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα και εύκολα, γρήγορα και με ένα μόνο κλικ προγραμματίστε άμεσα τη δική σας επίσκεψη.

Η γραμματεία μας θα σας επιβεβαιώσει την ισχύ του ραντεβού σας.

Ψηφιακές λύσεις στην Αισθητική Οδοντιατρική

Στην αισθητική οδοντιατρική, οι λεγόμενες τεχνικές σχεδιασμού ψηφιακού χαμόγελου (DSD) είναι πρωτόκολλα σχεδιασμού θεραπείας που επιτρέπουν την προσεκτική ανάλυση των δομών του προσώπου και των δοντιών του ασθενούς με χρήση μέσων ψηφιακής τεχνολογίας.

Σήμερα, το πρωτόκολλο DSD θεωρείται η πιο σύγχρονη, επικεντρωμένη στον ασθενή σχεδιαστική προσέγγιση.

Αρχικά γίνεται μια προσεκτική ανάλυση των χαρακτηριστικών του προσώπου και των οδοντικών χαρακτηριστικών του ασθενούς. Στη συνέχεια, ξεκινά ο σχεδιασμός εξετάζοντας την όλη την εικόνα και ενσωματώνοντας την προσωπικότητα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, την οδοντιατρική ανάλυση και τους θεραπευτικούς στόχους.

Αυτός ο σχεδιασμός μετασχηματίζεται έπειτα σε ένα σχέδιο θεραπείας που ενσωματώνει τη βιολογία, τη δομή και τη λειτουργία προκειμένου να επιτευχθεί η μακροβιότητα της όποιας αποκατάστασης. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου βοηθούν στην κατανόηση της συμμετρίας του και της αρμονίας κάθε χαμόγελου.

Ο σχεδιασμός του χαμόγελου εστιάζει στο να φέρει συμμετρία και ομορφιά στο χαμόγελο καθοδηγώντας τη θέση των δοντιών και ρυθμίζοντας το σχήμα και το χρώμα τους ώστε να ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ο σχεδιασμός γίνεται με τη χρήση βίντεο, φωτογραφιών, ακτινογραφιών και τρισδιάστατων εικόνων και το τελικό αποτέλεσμα κάθε περίπτωσης μπορεί να προβλεφθεί και να αναπαραχθεί ψηφιακά ακόμα και πριν την έναρξη της θεραπείας.

Αλληλουχία βημάτων κατά τον ψηφιακό σχεδιασμό του χαμογέλου (DSD)

Επικοινωνήστε με το οδοντιατρείο μας

Ενδεικτικά Περιστατικά

Επικοινωνήστε μαζί μας